Var på hoppträning för Ann idag på GARK, och det gick hur bra som helst! Hur det än går hemma är hon ALLTID perfekt på Ann-träningarna!! Hon var pigg och glad och tyckte det var roligt att få hoppträna ordentligt igen! :) Längtar redan till nästa, haha... ;)

Igår red jag ut på båda två i skogen och det gick jättebra! Rebecka övade jag på att hålla ett lite lugnare tempo medans Mahjong fick sträcka ut lite mer, gick super på båda! :)

Kommer bilder imorgon när jag kommer hem, mamma fotade lite. Nu ska jag gå och lägga mig tror jag, för jag är otroligt trött!

Sov sött, kram Julia
Skulle ju ha tränat för Ann idag halv sju, men mamma ringde när hon var på hem väg och sa att det var helt stopp på vägen pga. en trafikolycka. Mamma kunde vända och åka en annan väg hem, så det gick bra men vi läste om olyckan på internet och då stod det att det var en tankbil som hade vält och trafiken skulle inte släppas förbi förens kl. 20 ikväll. 
Vi vill inte heller åka den andra vägen eftersom den är vääldigt smal och det kommer troligtvis vara mycket trafik där nu eftersom det är enda vägen som går att köra och det är inte roligt om man möter en stor lastbil på den smala vägen så därför blir det ingen träning idag.
Men som tur är har jag världens bästa mamma som direkt ringde till GARK och frågade om det fanns plats i någon grupp på träningarna för Ann där imorgon! Det gjorde det, så blir 18:15 imorgon i Gislaved istället. :)

Det har ösregnat ända sen jag kom hem, men nu klarnade det faktiskt upp lite så får se om jag rider Rebecka i skogen en runda kanske, bara för att hon ska få röra på sig lite sen. :) Tjongen får vila idag tror jag om jag inte rider honom i skogen med eftersom ridbanan är översvämmad av vatten :(

Kram Julia

Idag blev det en runda i skogen på Mahjong och Rebecka, jag red Tjongen och mamma red Beckan. Gick bra, Mahjong var pigg! :)

Imorgon har jag hoppträning på Rebecka för Ann Hellström, någon mer som tränar för henne? :)
Det ska bli riktigt roligt, har längtat hela sommaren på att dom ska starta igen, det är bland det roligaste som finns! Vet inte riktigt om mamma fotar eller inte, får se :).

Känner att mina inlägg blir bara om vad jag ska göra idag och imorgon och sen hur det gick typ, haha! Har ni några förslag på vad jag ska skriva om? Vill ni ha mer bilder, mindre bilder, hiss/diss? Kom med förslag! :)




Jag & Mahjong idag!

Kram Julia

Var som sagt i Jönköping idag och shoppade och kan ju säga att det blev liiite mer än jag hade planerat, som vanligt, haha! Men ridbyxor och täcke blev det iaf, sen ett par pikéer, en jacka, ett par schabrak och lite annat. Men de mesta sakerna behövde jag, så är supernöjd! :)
Var där med Cornelia (som bloggar på http://www.superponnyn.blogspot.com/ kolla in den, hon är grym på att rida!), mamma och hennes mamma.
Efter hästaffärerna åkte vi och åt och sen en snabbis in på a6, var fruktansvärt mycket folk! Köpte iaf en stickad tröja på BikBok som troligtvis kommer användas flitigt i höst!

När jag kom hem red jag Rebecka på åkern, arbetade mest med galoppen, gick sådär. Hon var jättetjurig men det var jag med så ska inte skylla allt på henne. Gick bra i slutet iaf! :)

Imorgon är det upp tidigt och skola igen... Förhoppningsvis har man kommit in lite i skoltempot nu efter en vecka så man inte håller på att somna sista lektionerna, haha...


Bilder från idag:











Kram Julia

 

Blev lite myskväll med familjen ikväll, åt god mat och spelade kort med mamma, pappa, mormor och morfar. Sen lite godis och chips såklart också, hihi. ;)

Imorgon har vi en shoppingtur planerad i Jönköping, affärerna vi ska till är såklart Charlies och Hööks! Behöver inhandla ett par nya ridbyxor och ett regntäcke till Mahjong, sen får jag se om jag hittar något mer! :)




Kram Julia

Det gick faktiskt riktigt bra att hoppa, han tyckte det var roligt! Jag tycker att han var otroligt svår att hoppa för jag är så van vid Rebecka som gör nästan allt själv ;). Han "kollar" på hindret under sig när han hoppar, eller det känns så iaf, det är jätteläskigt, hahah! Men han var inte alls tittig och sen efter en liten stund när vi kommit igång var det lättare. :)
Hade tänkt rida Rebecka på åkern och bara mjuka upp henne lite men det kom ett sånt regnoväder så jag struntade i det, får se om jag går ut sen, annars gör jag det imorgon.















Busponny!

Kram Julia

 

Förlåt för dålig uppdatering men mitt minne har varit fullt på datan så jag har inte kunnat lägga in några bilder,  men nu är det fixat och jag tänkte bjuda på en bildbomb från veckan! :)


Dressyrpass på Mahjong i tisdags:






Tvättdag för alla hästar & dressyrpass på Mahjong & Rebecka:






























Vet att det blev mest bilder på Mahjong, men så brukar det väl va när man har en ny häst? ;)

I onsdags red mamma båda på banan men det vill hon inte att jag lägger upp bild på! Sen har jag även varit ute rätt mycket i skogen, men har inga bilder på det eftersom jag rider själv, men kan fixa det någon annan dag! :)


Nu ska jag gå ut och rida, blir att prova på att hoppa Mahjong lite! Eller hoppa och hoppa, ska ha lite bommar och lite småhinder bara för att se hur han är. Ska bli spännande o se! :) Uppdaterar om hur det gick sen.

Rebecka vet jag inte riktigt hur jag ska göra med idag, om jag ska rida på åkern eller i skogen eller om hon får vila, får se. :)

 

Kram Julia

Jag är en tjej på 15 år och mitt namn är Julia Stagmo.

Hela mitt liv har jag hållt på med hästar eftersom min mamma har haft häst väldigt länge. Jag tänkte ta att berätta lite om mina nuvarande hästar.


Timjan

Timjan fick jag när jag var 5 år, alltså lärade jag mig rida på henne. Hon är en busig liten shetlandsponny på 19 år men är mer som en hund än en häst! Nu rids hon inte jätteofta, bara när jag har någon liten kompis eller något, men hon körs lite då och då av mig. :)




Pigall

Pigall fick jag när jag var 11 år och han var den första hästen jag lärde mig mer än bara styra och rida lätt på! Nej, men jag lärde mig jättemycket på honom. Han är en welsh, 133 cm hög och 22 år. Gammal men otroligt pigg och glad! Han rider jag bara någon runda i skogen lite då och då eftersom jag är för stor men det är det bästa han vet, speciellt om han får springa! :)





Lady Rebecka

Rebecka som jag kallar henne fick jag i Januari i år och jag har lärt mig så otroligt mycket på henne!! Hon är nog den häst jag har lärt mig mest på även om jag bara har haft henne i 7 månader.
Hon är en new forest, 18 år och 143 cm. Med henne är främsta träningen hoppning men hon har ett himla humör så det går lite upp och ner. Ibland är hon otroligt tjurig och bestämmer sig för att inte gå, och när hon har bestämt sig så är det så. Händer det på hopptävlingar så stannar hon mellan hindrena eftersom hon älskar att hoppa och hoppar allt, så över hindrena och stanna efter! Men vi jobbar på det och det går bättre och bättre! När hon inte gör så är hon helt underbar, hon är pigg, glad och jätterolig att rida, en klippa i alla lägen. :)




Mahjong

Mahjong är inte min häst utan jag lånar honom av Sofia Genne som bloggar på teamsl.se. Vi var och hämtade honom i lördags, alltså den 20/8 så jag har bara haft honom i 5 dagar.
 Att få låna honom är lite som en dröm som går i uppfyllelse då jag har följt honom och Sofia på bilddagboken och bloggen i kanske 3 år eller nått? Så att bara få provrida honom var helt sjukt! Han är i alla fall ett arabiskt fullblod, 20 år och 144,8 cm i mankhöjd. Han har en otrolig personlighet och snällare häst har jag nog aldrig träffat! Hur charmig som helst är han! Jag har bara ridit honom några gånger, men de gångerna har varit otroligt roliga! Han är så himla fin att rida eftersom han är så välriden, superkul! :)




Det var lite kort fakta om mina hästar, skulle kunna skriva en hel sida om varje häst men det skulle nog bli lite jobbigt att läsa. ;)



Kram Julia