På grund utav stormen i söndags så red jag inte alls. Hästarna fick stå inne och vila halva dagen, dem gillade inte heller regnet och blåsten. Blev bara ryktning istället :)

Igår red jag ett kort pass på banan för att mjuka upp tjong lite, det gick jättebra! Men jag kunde inte galoppera något eftersom ridbanan var dyngsur, men jag är nöjd ändå :)

Idag blev det barbacka på busen, det var jättemysigt! Lyste helt klart upp en regnig och mörk novemberkväll! ♥


Imorgon hinner jag inte rida för jag har orkester och sen ska jag åka och kolla på ett gymnasium :)
Vad ska ni gå på gymnasiet? :)

 

Kram Julia

Igår var jag på skolresa hela dagen. Först åkte vi till ett kärnkraftverk i Varberg på ett studiebesök. Det var helt okej faktiskt, för vi fick fika! ;)
Sen åkte vi vidare till Göteboooorg! Vi hade från kl 14-18 och göra vad vi ville så det blev självklart shopping med kompisarna! Vi shoppade en stund och sen åt vi. Sen shoppade vi några timmar till! ;)
Efter det gick vi från Femman huset till stadsteatern, vi fick fråga ett antal personer men till slut hittade vi dit. Teatern hette Påklädaren och genomsnitts åldern förutom vi var nog runt 65 år. Den var inte alls bra och jag somnade till och med lite, och jag var inte ensam om det. Den höll på i tre timmar, med en halvtimmes paus, hur segt som helst.
Men sen åkte vi i alla fall hem, trötta och glada!
Sen sov jag hos en kompis så jag kom hem vid typ halv tolv i morse, efter att vi varit hos mormor och fikat också.

När jag kom hem gick jag ut och red Mahjong. Till en början gick det inte så jättebra, men efter en stund så gick det skitbra! Dock har jag väldigt väldigt svårt att sitta rätt i galoppen (kommer synas på bilderna...), så det måste jag jobba massa på nu. Men är riktigt nöjd ändå, Mahjong var jätteduktig :)!

Sen ska vi nog gå en liten runda med Beckibus och Pigall. :)



Från idag:





















Kram Julia
Det gick jättebra med Rebecka hos veterinären! Hon skötte sig och det var inget allvarligt.
Veterinären gjorde böjprov och sen longerade vi henne lite och sen bedövade vi vänster bak. Efter att det hade fått börja verka så gjorde vi böjprov på det benet igen och då var det mycket bättre, så veterinären kom fram till att hon troligtvis bara har trampat snett i hagen. Men bara för att hon inte har blivit röntgad på ett tag gjorde vi det med bara för att kolla så att det inte var något när vi ändå var där. Hon kände även igenom ryggen på henne och hon tyckte att hon kändes mjuk och fin för sin ålder :)!

Nu ska hon skrittas för hand i tre veckor sen ska vi dit igen. Hon fick även kortison och vi ska ge henne anti-inflammatorisk medicin i sex dagar. Men sen ska det förhoppningsvis bli bra! :)

Vi var tre st från samma klubb där samtidigt, haha! Rätt så roligt att ha kunnat pricka in så precis samma dag och tid och allt! Det var bara vi som var där också hahah! Men det blev ju roligare i väntrummet när det var någon man kände :).








Kram Julia

Snacka om att Mahjong kan ha överskottsenergi.... hahahaha! Han har varit helt sjukt pigg både idag och igår! Igår hoppade jag så det var lite hejsanshoppsan och byta galopp lite här och var haha. Han var verkligen jätteduktig, det har aldrig gått så bra att hoppa honom innan! Inte för att jag har hoppat honom så jättemånga gånger, men ändå :) Superkul!

Idag var vi ute i skogen och galopperade! Han var jätteotålig när han fattade att vi skulle gå, plutten, haha :) Men det gick också jättebra förutom att vi blev lite småsura när vi kom till den perfekta galoppsträckan så kommer det en bil (kommer nästan aldrig bilar där) så vi kunde bara galoppera halva sträckan :( Fast okej, vi galopperade rätt långt innan det ;)! Sen hoppade jag av och gick den sista kilometern eftersom vi kom ut på vägen och det är en rätt så skarp sväng där som jag inte gillar att rida i så det är lika bra att gå när jag inte har någon som går jämte. Sen är det ju bra för Mahjong att skritta av utan ryttare :).

Vi har också varit hos hovslagaren med Beckis eftersom hon hade tappat två skor. Tror att hon tyckte att det var roligt att hon fick följa med, var länge sen vi var ute med henne :).
Imorgon åker jag hem tidigare från skolan så åker vi till Vaggeryds klinik och kollar henne. Ska bli skönt att få veta vad det är, är så orolig för min plutt :( ♥







Haha, buse! :)







Kram Julia




Idag blev det vilodag eftersom det är farsdag. Jag har varit hos min farmor och farfar och lagat mat och sen åkte jag till Gislaved för att spela konsert. För dom som inte vet det så spelar jag fiol. Det gick faktiskt riktigt bra att spela! :)

Kom hem vid åtta eller nått och då fixade vi stallet och borstade alla o så :).

 

På torsdag ska vi troligtvis åka till veterinären med Rebecka eftersom hon inte har känts helt bra det sista, det är därför hon har vilat så mycket.

Hon har inte direkt varit halt men hon har känts ojämn och ovillig och inte riktigt som sig själv och det har inte blivit bättre av att hon har fått vila heller :/ Men vi får helt enkelt åka och kolla och se vad det är, hoppas att det inte är något allvarligt iaf ♥








Kram Julia

Idag blev det åkern för mig och Mahjong. Skönt att ha lite utrymme! :) Tar ca. 5 minuter att rida ett helt varv, haha...
Tog även nya bilder, har inte gjort det på jättelänge eftersom det är mörkt när jag kommer hem från skolan och det blir inga fina bilder med bara ljuset från ridbanelampan. :/

























Kram Julia
































Haha, dom äääälskar att busa! :)

 

 

 

 

Kram Julia

Idag gick det sådär jäääättejätte bra att rida igen!!!! Allt funkade och det var superroligt att rida! :D Red bara Mahjong och Beckis fick vila. :)

Blev ett dressyrpass och jag övade rätt så mycket på skänkelvikningar och öppna och att kunna sitta ner ordentligt i traven. Provade även på sluta lite.
Skänkelvikningarna var svåra först, men sen när han fattade vad jag menade gjorde han dom nästan själv, haha! Han var jättefin hela passet iaf, lilla busen! :')

Imorgon ska jag och min kompis åka på laserdome i Halmstad, det ska bli sjukt roligt! Har aldrig varit på det, men det verkar kul! Innan det ska vi shoppa, awesome, hihi ;)






kissemissen fick vara med på bild idag, hihi :)  

 

Kram Julia

Idag var det dressyrträning på schemat för mig och Mahjong för Ingrid Marklund. Kom tillbaka för en stund sen, och det gick jättebra! :) Övade mycket på att få honom helt rak när jag var på långsidorna och att få in inner bakben. Även att ställa rätt vid ganacherna på volten. Ingrid hade jättebra tips, och det gick bara bätte och bättre. Supernöjd! Mahjong kändes jättefin och var så glad så! :D
Beckibus fick vila idag också. Både hon och Mahjong ska vila imorgon eftersom jag inte hinner rida, ska praoa hela dagen. Men sen på torsdag eller fredag blir det nog skogen, mys! :)
Kram Julia