HHAHAHAH, har ju inte ridit Rebecka på typ.. över två månader tror jag? Förutom några gånger barbacka nu det sista då. Men igår så red jag med sadel, och sadelgjorden var FÖR KORT. Hon är jättetjock hahah, blir lite bantning. Men vi rakade henne idag, då blev hon mycket finare! (fast ser ändå ut som en korv...) Hon bara stod och njöt hela tiden, tyckte det var så himla skönt att få bort att varm päls. Har funderat på att klippa Pigall med men han hatar täcken så tror inte att vi gör det.
Red även Mahjong både igår och idag, först en runda i skogen och sen några minuter på banan, lite lagom sådär. Gick inte så jättebra idag, vet inte vad jag höll på med egentligen. Hoppas det går bättre nästa gång!
Ska snart gå och lägga mig, sjukt trött eftersom vi hade fridluftsdag idag så har varit på Isaberg och åkt skidor med Lisa, mysigt!
Sov gott!
Igår blev det en riktig mysdag. Slappade hela dagen och var ute och skrittade en runda på finaste Mahjong i vårsolen, hur mycket mysigare kan det bli? Klarblå himmel, sol och nästan helt isfria skogsvägar, underbart! Mahjong älskade att få komma ut i skogen, men tyckte nog allt att det var lite orättvist att han inte fick trava eller galoppera, han var riktigt sugen på det!
Idag har jag och mamma ryktat alla ordentligt. Pigall fällde så mycket att när vi var färdiga låg det en sån hög på golvet att man skulle kunna tro att det inte fanns någon vinterpäls kvar, men kollade man på honom såg det knappt ut att ha försvunnit något, suck! Skönt att dom har börjat fälla i alla fall.
Helgen har varit helt grym!! När vi kom till Göteborg åka vi direkt till hotellet och fick våran lilla svit och ställde in väskorna och gick sen direkt ut på stan! Jag hittade endel faktiskt, en topp, pieces-trosor och örhängen på Vero Moda, en sjal på Zara, ögonfransböjare på H&M och tre par olika tunna strumpbyxor på Lindex. Lite smått och gott sådär, jättenöjd!
Sen gick vi tillbaka och tog det lugnt en stund på hotellet, lockade mitt hår och sånt. Sen gick vi till en kinarestaurang och åt, asgott. Sen fixade jag och Cornelia oss det sista och åkte till Berg 211 för att gå på Linn Olssons ridsportsevent! Det var en riktigt häftig lokal, låg inuti ett berg. Där gick vi runt lite, köpte nån drink och lyssnade på när det var olika saker på den lilla scenen. Till exempel berättade två stycken från SRG lite om skolan, Linn ställde frågor till några bloggare och lite sånt. Träffade även Sofia och pratade lite om Mahjong!
Det fanns ett dansgolv också med så hög musik att man knappt hörde sina tankar, haha! Men kan man inte dansa så kan man inte dansa, därför höll vi oss utanför... hahah! Men rolig kväll tycker jag, härlig stämning och kul att se hur bloggarna är i verkligheten ;).
Sen igår så fixade vi oss och åt frukost och så och sen drog vi till Scandinavium :D Förstår dock inte varför jag alltid längtar efter mässan, jag tycker inte ens att det är kul? Bara jobbigt med massa folk överallt och brukar knappt hitta något ändå. Köpte i alla fall två schockemöhle (?) schabrak, ett svart med silvrig kant och ett vitt med brun kant som jag ska tävla i. Showerna var bäst! Allt var roligt att kolla på. Blev sjukt imponerad av dansnumret, riktigt häftigt! Även utav GP-ponnyn, så sjukt duktiga ryttare allihopa, de hade fått bättre stilpoäng än många utav världscupryttarna tror jag. Borde vara mer stilhoppning i dom höga klasserna!
Träffade även Sofia en stund i bloggmontern och pratade lite till om Mahjong. Vi diskuterade tävlingen jag har anmält mig till i Bratteborg i mars och hon tyckte att jag skulle ta lb istället för lc så ska ändra det. Kul att hon tycker att det ser bra ut, annars hade det ju inte varit så bra... haha!
Äntligen dags för helgen allt hästfolk längtar efter! Göteborg horse show ♥
Imorgon bär det av till Göteborg tillsammans med Cornelia, Rebecca, Penilla och mamma, precis som alltid! Imorgon ska vi shoppa på stan och sen ska jag och Cornelia på Linn Olssons event! Ska bli skitkul att åka dit, hoppas på en bra kväll! Sen blir det mys på radisson och sen horse showen på lördag. Jag har shoppat väldigt mycket hästsaker den senaste tiden känns det som så det är inte så mycket jag behöver, men lite saker i alla fall. Hade tänkt mig en brun väst som jag hittar någon snygg, en vanlig väst och inte säkerhetsväst alltså. Sen även ett svart schockemöhle schabrak och om jag hittar något snyggt vitt schabrak att ha som tävlingsschabrak. Sen hittar man oftast lite smått och gott lite överallt! :) Kameran följer självklart med!
Hörs på lördag kväll eller söndag, puss!
Träningen gick verkligen skitbra idag!!! Så himla nöjd, både med mig själv och Mahjong! Jobbade på volten i trav för att få honom mjuk och sen gjorde vi några delar av ett lc program. Tror jag ska anmäla oss till en lokal dressyrtävling i Bratteborg den 24 mars. Någon mer som ska dit?
Jaja, i alla fall, Mahjong var verkligen jättejättefin och tog stödet jättebra och ja, han var helt perfekt. Min sits har blivit mycket bättre också efter all barbacka ridning och Mahjong har fått mer muskler och är rundare så det har bara gjort gott att rida så i några veckor!
Tror det gjorde rätt mycket idag också att det gick så bra igår. Vi trotsade regnet, haglet och blåsten och det var det värt! Han gick jättebra då med, är så roligt att rida när det går bra hela tiden. :')
Nu blir det att kolla på ponnyakuten, puss!
Blev ett dressyrpass på Mahjongen i onsdags i den sista solen, mys! Han var fin, men jag har fortfarande svårt att vara mjuk i handen, måste jobba mycket hårdare på det. I torsdags fick han vila för jag var hos farmor och farfar hela dagen och sen åkte jag på hockey! :)
Igår var vi ute och gick med honom en stund, det tyckte han var skönt. Såg helt stöööört stora älgspår också...
Ska bara rida honom lite mjuk och så idag eftersom jag har dressyrträning imorgon för Ingrid!
Beckan ska jag rida mer när vi har fått på snösulor på henne, allt bara fastnar nu. :(
Yessss, var plusgrader ute nu! Gick att ha sadel och ländtäcke på Mahjong nu och han frös inte ett dugg, skönt! Det gick inte sådär jättebra att rida faktiskt. Jag var ovan att rida i sadel så det var lite svårare och han älskade att kunna röra sig fritt utan det stora vintertäcket och det blev inte en så bra kombination. Jag var stel och allmänt dålig på att rida kändes det som och han var hyperpigg, gick knappt att stanna honom haha! Efter jag ridit honom red jag Beckan på banan och hon gick super! Red bara i ca. 10 minuter men det räckte, hon var jättefin. Tog även lite bilder med Z :). Mamma tog lite bilder, men det går fortfarande inte ladda upp bilder, ååh va irriterad jag blir! Ska testa på min andra dator och se om det funkar. Puss!
I lördags trodde mamma att vi skulle kunna rida utan sadel, men jag var osäker på det. Vi tog av täcket för att börja borsta, det går två sekunder och sen står hästen och skakar... Lilla pluttemahjong, så frusen av sig :( Har fått rida med täcke i flera veckor nu, börjar faktiskt bli lite småtrött på det nu, även om det är supermysigt. Jag vill börja träna ordentligt! Men det bra med att rida barbacka nästan varje dag är att man får väldigt bra balans har bättre inverkan på hästen med sitsen. I lördags skulle jag kunna rida huuuur länge som helst kändes det som! Han var verkligen helt underbar, gick som en klocka! Jag behövde bara sitta där och styra ungefär och han var mjuk och fin och jättepigg och glad, ååååh vad jag älskar den ponnyn!! Igår var jag i Ullared med min mamma, farmor och mormor. Hittade faktiskt endel bra saker, brukar inte köpa sådär jättemycket på gekås annars, mest sånt man plockar på sig bara för att det är så billigt och sen aldrig använder. Jag köpte bland annat en ny ridjacka, ridhandskar, en Babyliss iCurl, en fotoram som jag ska sätta i foton på mig och hästarna i och hela andra säsongen av Glee. Nu ska jag kolla på ett till avsnitt av Glee och sen gå ut och mocka och ge hästarna mat så det är färdigt till mamma kommer hem så det bara är att rida i eftermiddag. Så himla gött med lov! Är något konstigt med blogg.se, kan inte ladda upp bilder... :s Hoppas det löser sig!

Har gått och lagt mig så bloggar från min iPod, mys :)

Idag blev det ett kort ridpass på åkern med lilla Mahjong. Det hann bli mörkt innan vi var färdiga och jag blev förvånad över hur mycket svårare det var att rida barbacka när det var mörkt :o! Men i slutet var han i alla fall jättemjuk och fin, super!
Igår blev det en myskväll i stallet och jag och mamma borstade Z, Pigall och Timjan ordentligt :) strömmen funkar även igen, puh!

Imorgon blir det nationellt prov tre timmar, usch va jobbigt! Men som tur är har jag laddat upp med munkar och fanta exotic, mums! Sov gott!

Sitter och äter snabbnudlar, nyttig jag är va?
Kom precis hem från skolan, har gett hästarna mat och ska strax ut igen. Måste fixa stallet innan mamma kommer hem för stömmen i hagen funkar inte så vi ska ta in hästarna tidigare. Får se om jag hinner rida innan det blir mörkt, tror inte det :(
Hade första nationella provet idag i svenska. Det gick rätt bra, tror jag..? haha, vi får se, men det kändes bra iaf :).
Åh, vad jag saknar att hoppaaa!
En liten bildbomb för att visa hur fina mina små ponnysar var idag! Blev mest bus med båda två, inte så seriös ridning ;)
Red bara en liten stund, både jag och Mahjong höll ju på att frysa ihjäl!
Ska gå ut nu och se om det går att rida lite i kylan! I morse var det som kallast -26 grader men nu är det "bara" -10 ute. Tur att jag bor i södra Sverige, hade aldrig överlevt i kylan uppe i norr!
Var ute innan och tog lite bilder på dom i hagen, men det blev typ bara bilder på Z eftersom hon är en sån linslus så hon vill vara med på varenda bild! Så fort jag gick och tog kort på någon annan kom hon dit och körde bort den och ställde sig själv framför kameran, haha gulle.
Det märks när man har fått en länk från Sofia! ;) Men det är jätteroligt, hoppas att ni stannar kvar och tack för dom fina kommentarerna! :)
Kom precis hem från skolan och ska ut till stallet nu. Blir ingen ridning idag eftersom jag inte hinner rida innan det blir mörkt och det går inte att tända lampan på ridbanan eftersom den saken man vrider åt sidan för att sätta på lampan har frusit fast, hur roligt är det!?
Imorgon blir det nog ett härligt pass i snön med båda ponnyerna! Åh, vad jag älskar att rida i snö! Mahjong tycker att det är det bästa som finns typ, haha. Förutom att galoppera så fort han kan i skogen då.. ;)
Men jag undrar om det är någon som vet hur man lägger till en bild ovanför presentationen? Eller som är bra på att göra bloggdesignar överhuvudtaget? Jag är riktigt dålig på allt det där och fattar ingenting men tycker att det är tråkigt att ha blogg.se's teman även om jag tycker det jag har nu är fint. Någon snäll själ där ute som skulle kunna hjälpa mig med det?
... säger jag och Fozzie! (som precis vaknade när han visste att han skulle få mat, haha...)
Hoppas ni får en fin dag, det ska jag försöka ha. Ikväll börjar tonår igen, myys!
Direkt när jag kom hem idag så bytte jag om och gick ut till stallet. Red Mahjong barbacka med sitt vintertäcke så jag skulle hinna rida innan det blev mörkt så jag gick bara ut och tränsade. Red inte så länge men det gick jättebra faktiskt! Har bara ridit barbacka en gång innan och då kunde jag knappt trava haha. Men nu gick det bra att både trava och galoppera. Jobbade honom dock inte så mycket, han fick bara röra lite på sig, mys! Red bara i ca. 20-30 min men jag hann ju lite innan det blev mörkt :).
I måndags var jag och mamma på Charlies och Hööks. Köpte bara nödvändiga saker som jag behöver nu eftersom det snart är Göteborg horseshow! Ses vi där? ;) Hoppas det! Men jag köpte i alla fall bara en hovkrats, ett grimskaft att ha i transporten, broddar och dressyrskydd till Mahjong.
Min fina flicka!