Red tillsammans med mamma igår! Hon hade Mahjong och jag Rebecka. Beckis var rätt så fin, stundtals gick hon jättebra men sen tycker hon att det blir jobbigt och tar tag i bettet. Men det är bara för att hon inte är i topptrim just nu så det kommer bli bättre med tiden. Likaså galoppen som hon är väldigt stark i, men jag är nöjd med passet! För mamma gick det också bra tror jag, Mahjong kändes i alla fall superfin det lilla jag red honom efter henne.
Idag var det så tråkigt väder och de var dyngsura så gjorde ingenting med dom. Men jag tror dom var rätt så nöjda med att bara få komma in och rulla sig och få sin mat direkt! :)
Torsdag: Red ett ordentligt dressyrpass på Mahjong vilket var väl behövligt, han har bara fått busa och ha kul det senaste! Det gick lite sådär i början, men sen gick det rätt så bra när jag jobbat lite utan stigbyglar.
Fredag: Hoppade Beckis som faktiskt skötte sig utmärkt! Hon rusade nästan inte alls! Hoppade en liten bana på 60 cm :).
Lördag: Red ut i skogen med Mahjong och sen en liten stund på banan. Hoppade även samma bana som jag gjorde med Rebecka fast 50 cm inför idag, gick bra som alltid! Sen longerade vi Pigall och Rebecka. Pigall longerade jag själv det mesta, på tiden att jag lär mig det känner jag. Gick bra, fast man blir ju inte lite yr...
Söndag: TÄVLING! Haha, nä, men nästan... Var på Pay and jump med Tjong, var beredd på att han skulle vara lite "slingrig" och byta galopp o sådär som han kan göra ibland när man hoppar men han var bara jättejättefin!! Eller på banan i alla fall, framridningen gick inte så bra eftersom det var väldigt blött och äckligt och det gillar han inte så han var inte den piggaste, men det försvann på banan där det var perfekt underlag. Så stolt över pojken!

Imorgon ska det tydligen blir äckelväder och åska så får se hur det blir med ridningen...





Jag & Mahjong och Rebecca & Zinderella!
Idag var det Beckis tur att blir riden. Red dressyr och hon var jättefin! Märks redan jättestor skillnad att hon lyssnar bättre, orkar mer och är litelite smalare. Traven går super, men galoppen kommer det nog ta ett tag till innan den sitter helt som den var innan, hon är nämligen fortfarande väldigt stark. Men jag är jättenöjd med min fina idag!
Gamlingarna, dvs Pigall och Mahjong blev det en promenad i skogen med. Var längesen Pigall kom ut så han var döpigg även om vi bara skrittade, sötnos! Ska ta och börja longera honom så han får röra mer på sig, är ju för stor för att rida och jag kan behöva lära mig och longera!
PUSS
Nu i helgen har det bara blivit skogen med Mahjong, igår 7 km och idag 5 km. Han är så himla mysig i skogen för han älskar verkligen det! Idag var mamma med ute och fotade så det blev lite nya bilder tagna. Hoppade även honom häromdagen, gick jättebra! Vi har kommit på jättemycket i hoppningen nu, jag har mycket lättare att lägga honom rätt och behålla rätt galopp, haha, han är nog en av dom svåraste hästar jag hoppat! Men nästa helg blir det kanske en CR på Gark på stora utebanan, 50 cm eller något. Bara för att testa lite och för att han tycker det är så roligt! :)
Rebecka red jag dressyr på igår och det gick faktiskt riktigt bra! Hade 7 galoppbommar som jag övade lite på att hon inte skulle rusa mot. När jag har hinder skenar hon ju i princip mot hindrena och så kan det inte vara så jobbar på att lugna henne. Först var hon jättejobbig men sen gick hon skitbra! Lyssnade så bra att vi till och med kunde korta avståndet lite så jag är jättenöjd med henne! Vi har fortfarande mycket kvar att jobba med både i dressyren och hoppningen men det känns som att vi går väldigt mycket framåt i alla fall. Skönt!
Är så himla glad över att hon inte stannar längre. Innan hon vrickade sig, alltså i höstas, kunde jag inte rida ett enda ridpass utan att hon stannade hela tiden eller var huur seg som helst halva passet. Hon kanske behövde en långvila!
Haha, kolla vad jag har lärt honom! ;)
HAHAH
Tävlingen gick lite sådär, fick inte så bra poäng eftersom han inte var helt i form. Koncentrerade mig för mycket på att sitta stilla med ben och händer som jag fick dåligt på förra gången, och ja, då blev det pannkaka med det andra istället. Jaja, det är bara att ta nya tag och öva på! Men framridningen gick bra tycker jag och träffade en jättesnäll och riktigt duktig tjej som hjälpte mig lite som kände till Mahjong sen innan, kul! Men vi slutade i alla fall på en delad tiondeplats utav 15 st och fick 56,21 %. Men som sagt, det är bara att kämpa på som även domaren skrev i protokollet. Mahjong var i alla fall jätteduktig och tyckte det var roligt att få komma ut på lite tävling. Var en så himla fin anläggning också och alla var väldigt trevliga så dit åker jag gärna igen om det är någon mer tävling där! :)
Idag har jag hoppat heeeltokiga Rebecka igen! Herregud säger jag bara, vad har flugit i den ponnyn haha? Men det gick i alla fall bra även om det gick liiite fort och lite upp och lite ner och lite hit och lite dit... Knasponny!

Sitter och kollar på filmen Poseidon, riktigt bra film faktiskt men jag fattar inte hur folk vågar åka båt efter att ha sett sånna filmer... Iaf, idag blev det skogen med båda. Mahjong blev det 5 km med i ösregn, blev liiiite blöt om man säger så, haha! Men det var mysigt ändå tyckte både jag och Mahjong. Rebecka blev det bara skritt ungefär en kilometer, var så himla längesen jag var i skogen och hon har varit så pigg och busig på ridbanan så har inte varit ute i skogen än. Men det gick jättebra, fast hon var vääldigt på G och hade helst haft ett lite högre tempo ;). Men det gick kanon! Hoppade henne häromdagen, och hon var heeelt galen! Kastade sig fram till hindrena, hon är så glad över att få börja hoppa igen och det är så himla roligt!
Sen har vi även longerat Z och varit hos hovslagaren med lilla mahjong.

Godnatt och glad påsk! :)

..that today's gonna be a good day! Vädret är på topp och likaså mitt humör, hur mycket bättre kan det bli? Har precis varit ute och rengjort hästarnas badkar och fyllt på vatten och busat med Fozzie. Haha, vet inte vad det är med honom idag, helgalen! Snart kommer mamma hem med en kycklingrulle till mig och sen åker vi nog en sväng och handlar. Dressyrpasset igår med Mahjong gick lite si sådär, i början var det inget som funkade riktigt men när vi jobbat en stund gick det mycket mycket bättre, traven gick superbra! Har anmält mig till en Lb:1 i Tenhult på måndag, tagga!!

Liten Julia!
Ååååh, igår var mina hästar helt jäkla underbara!!!!! Båda två gick super! Rebecka surade ingenting, lyssnade jättebra och tyckte att det var jätteroligt. Mahjong gjorde minsta lilla man bad om, var pigg och glad och ja, helt perfekt! Älskar sånna dagar, när allt funkar och man aldrig vill sluta rida. Det är dom dagarna man tränar för! Skitsamma att det typ var storm och haglade/snöade/regnade, för det fanns ingenting som kunde förstöra min lycka! Jag är så glad att jag har just dom här ponnysarna, världens bästa vänner! ♥
Ryktade även dom andra små pluttarna, Pigall börjar äntligen se ut som en häst igen när nästan all vinterpäls är borta... haha!
Idag är det första dagen på lovet och det enda jag har gjort än så länge är att äta godis, kolla på twilight och kolla på vampire diaries. Slapp dag? Snart kommer i alla fall mamma hem och då ska jag gå ut och rida mina fina!
PUSS