Kom precis hem från skolan, Lisa är här med! :D Ska kanske ut och rida sen, får se, och sen drar vi till tonår :)

Imorgon ska jag rida och kanske åka till hovslagaren på förmiddagen och sen ska jag på en återträff från ett läger jag var på i somras! :)








Kram Julia

Har massor med läxor, hate it!
Red innan, blev två rundor i skogen, en på Mahjong och en på Rebecka och det gick riiiiiiiiktigt fort kan jag ju säga, haha!! Gaaaaaalet roligt! :D Satt och skrattade helt ensam i skogen... Det kändes lite konstigt..... haha!
När jag kom hem från skolan så stod Timjan UTANFÖR hagen, man kan ju undra hur lång tid hon spenderade i trädgården bland alla äpplen.. Busponny!
NU ska jag kolla på idol! :D Min favorit är André! Vilken är eran favorit? :)
Kram Julia
Sovit gott? :D Det har jag, men vaknade lite för sent, men det gjorde inget. Men när jag väl hade vaknat försökte jag lista ut vilken dag det var och jag var helt seg i huvudet så det tog en stund, hahah! Den här veckan har gått riktigt segt än så länge...
Idag är det skola, som vanligt -.- Sen är det orkester... och sen hem och RIDA! :D Eftersom jag kommer hem så sent så ska jag bara rida en häst, Mahjong. Lite dressyr blir det! :)

Igår var det hoppträning för Ann på Rebecka, det gick jättebra förutom att vi måste öva på att inte gena i hörnen, haha! Hade lydnadsövningar, studs, fem och en halva typ och galoppbommar på rakt och böjt spår. Galoppbommarna i hörnen var utan tvekan svårast, så det måste jag träna mycket på hemma nu. Annars var hon pigg och glad och tyckte det var roligt! :D
Bild från ridskolecupen! :)
Kram Julia
Det finns inte mycket att göra när man är sjuk! Har kollat på de två första avsnitten av vampire diaries säsong 3 och dom var sååååååå bra! Kände mig rätt töntig när jag satt och lipade till de, haha...
Annars har jag mest läst bloggar och lite sånt. Just nu sitter jag och snackar med Rebeckas förra ägare och väntar på att mamma ska komma hem så vi kan fixa lite mat så ska jag se om jag kan äta nånting. :)

Bjuder på lite härliga rullbilder på Beckibus!











Kram Julia

Heeej! Dålig uppdatering igen, men internet har inte funkat alls på hela helgen, men nu är det igång igen!

Är hemma idag för jag är sjuk, har magsjuka eller nått. Men mår mycket bättre nu iaf! :)
Idag ska vi troligtvis klippa Mahjong också, vet inte hur det blir med dom andra hästarna, eller dom ska klippas, men vet inte om det blir idag eller inte!
Annars i helgen har jag varit på kalas hos mina kusiner för hela deras familj ha fyllt år. Sen har jag ridit, både bus i skogen och jobb på banan, och sen har jag varit på hockey med pappa och Anders! :D
Nu kommer jag inte på något mer att skriva så det är nog bäst att sluta... Hahah!

 

 

Kram Julia

Idag har vi studiedag, sååååå skönt! Vet inte riktigt hur planerna för dagen blir men ska rida ut på Mahjong nu på förmiddagen iaf! :)
Igår red jag inte alls och i onsdags red jag lite dressyr på Mahjong, gick bra, han kändes fin och var piggelin :)))

Nu måste jag städa........ :(


 

Kram Julia

Igår hoppade jag ju då på lilla Beckan. Först gick det jättedåligt, men sen när vi kom igång och hoppa var hon sådär otroligt taggad som hon inte varit på länge! När man vänder in på hindrena så blir hon skiiiitpigg och då måste man bromsa upp henne, och då börjar hon studsa och hålla på, hahah, gulle! :) Det var sååå roligt, haha! :D
Vi skulle ha tagit kort, jag tog med kameran och allt, men glömde dock minneskortet i datan........ kände mig väldigt smart måste jag säga! :)
Idag spöregnar det så har ingen större lust att rida, tror snarare att det blir att åka och kolla på min fina vän Mollie när hon rider lektion! :)
Jag saknar mitt lilla hjärta.. ♥
Kram Julia

Varit dålig uppdatering i helgen, förlåt för det! Men min dator är helknasig, stannar och håller på helatiden så det tar huuur lång tid som helst att blogga -.- Men nu är den lite bättre igen iaf!

I fredags hoppade jag Mahjong, det gick super och både han och jag tyckte att det var jätteroligt! :D Rebecka red jag inte så ordentligt på, mest tog ut och rörde lite på henne och red henne mycket framåt, gick också jättebra!

Igår blev alla hästar motionerade. Började med att rida 5 km i skogen på Beckan med mycket galopparbete, myyyys! Och som tur var mötte vi inga älgar, haha!
Sen var jag och mamma ute och gick ca 3 km med Mahjong och Timjan, så dom fick röra på sig men inte behöva bli ridna, det behövs det också! :)
Sen red jag Pigall en liten runda i skogen och sen hoppade jag några småskutt på banan, men eftersom han inte är så mkt igång så hoppade jag bara 5 språng eller nått. Jag trodde att han skulle fjanta sig lite (han har varit hopprädd), men han skötte sig perfekt och tyckte bara att det var skitroligt! Liten krutponny dedär, hahah! :)

Idag red jag Mahjong på förmiddagen, ett dressyrpass på banan. Gick inte suuuuperbra, men är nöjd! :) Sen var vi och åt middag hos mormor och morfar, åt så jag nästan sprack, hahahaha!


Fredag








Lördag




Vanja i taket....


Vanja i trädet...


...och Vanja på staketet!



Söndag












Blev tyvärr inga bilder på Beckan, men det kommer imorgon för då blir det hoppning! :D




Kram Julia



FÖRLÅT FÖR DÅLIG UPPDATERING!
Kommer ett stort inlägg om helgen när jag kommer hem, looooovar!


Kram Julia

Sitter just nu och kollar på Vakna med the voice, orkade inte fixa mig så mycket så har massa tid innan vi behöver åka, haha :) Fredagar är typ värst i skolan, asmånga och bara jobbiga lektioner...

Idag vet jag inte riktigt vad det blir för ridning, kanske hoppning på Mahjong. Har inte jättemycket tid för ska på tonår ikväll med, men jag kanske hinner rida Rebecka också! :)

Det var grymt roligt på hockeyn igår, även om dom inte vann! Invigningen var också jättebra, och hvklacken höll upp en "skylt" där det stod; Alltid saknad, aldrig glömd!
Och sen under den tysta minuten så höll alla upp en vit eller svart plastbit så det bildade Stefan Liv runt hela hallen med dom vita och sen resten svarta, men jag höll inte upp för jag la ner min på golvet och sen var det så mörkt att jag inte hittade den, haha...
Det gick lite trögt för dom i spelet, tappade pucken flera gånger och sånt, men det var ju nästan ett helt nytt lag så dom var ju inte så sammansvetsade än, så det kommer säkert! :) Och sen är det ju bara en vecka sedan olyckan i ryssland också...

Nu måste jag göra färdigt det sista och sen åka!


Kram Julia

Igår va de då hoppträning för Ann! Framridningen gick inte så bra men hoppningen gick super! :D Så är helnöjd med min prinsessa! ♥

Idag red jag både Mahjong och Rebecka på banan, korta pass där jag inte jobbade dom så mycket utan mest red dom framåt och hade roligt! Kan behövas det också ibland :) Både skötte sig  super iaf, och var pigga och glada!

Imorgon spelar Hv71 första matchen i elitserien på hemmaplan, alltså Kinnarps arena. Hockeynörd som jag är ska jag självklart dit, hihi! Älskar att gå på hockey, speciellt i min kära hv-tröja, hihi :)
 VAD HEJAR NI PÅ? :D



Bild från igår :)





Kram Julia

 

Skolan var helt okej idag, missade nästan hela fysiken och slapp hela slöjden pga. skolfotografering, soft! Sen fick vi veta att det ska börja en ny tjej i våran klass imorgon, kul! :)

Red Mahjong i skogen och rejsade och hade det lite rolig hihi, sen red jag och mamma Rebecka på banan, provade en annan sadel och hon kändes riktigt fin! :) Blir hoppträning i Gnosjö imorgon för Ann, taggad till max för hoppträning nu!!!

Nu ska jag äta lite och sen blir det sängen tror jag, så jag orkar upp imorgon xd



Kram Julia

Tänkte höra om det är någon mer än jag som tycker Kapten röd är sjukt bra!?
Kan lyssna på vissa av hans låtar om och om igen, det är inte bara låtar, dom betyder något, asbra! :D

Idag har farmor, farfar, mormor och morfar varit här så har vi haft lite minikalas kan man säga för min bror som fyller 17 år på tisdag! Så vi fikade o lite sånt vilket tog typ hela eftermiddagen. :) Sen på kvällen så red mamma Rebecka, hon var riiiiiiktigt tjurig idag,  men i slutet gick det rätt bra och hon såg fin ut! :) Mahjong fick vila.

 

Imorgon har vi skolfoto i skolan.... Ogilla! Hahha, jag gillar verkligen inte sånt eftersom jag aldrig blir bra på sånna kort xd Så himla typiskt också, jag ska ta bort min räls om ca. 2 veckor, varför kunde inte skolfotot vara liiiite senare!?!? :(

 

Min dator funkar som vanligt igen så slänger upp några bilder från igår! :)

 








Lurvis! Haha, han har redan massa päls, som en liten nallebjörn eller nått ;)





Kram Julia

Alla bilder är tagna av Hanna Johansson :)!




































Fina, fina ponny ♥♥



Kram Julia



Var ju som sagt i Bratteborg på min första dressyrtävling! Det gick ganska bra, inte jättebra och inte jättedåligt.
Jag har svårt att sitta ner och därför bromsar jag "automatiskt" för att kunna sitta ner och då blir det undertempo, det var det som hände idag. Men Mahjong skötte sig super!
Slutade på 59.29 % och en 6:e plats av 15 starter!  :)


Min dator har lite problem för tillfället och jag vill inte ladda in bilderna på den här datan (pappas/familjens dator), så dom kommer inte riktigt än, fast jag hade nästan inga från tävlingen eftersom mamma kollade mer än fotade, men har massor med söta bilder efter att vi tog ut knopparna, haha! Men däremot var en kompis där och fotade lite så det kommer nog upp någon bild! :)


Kram Julia

Förlåt för den usla uppdateringen men jag har haft fullt upp kan man säga!

I onsdags var jag på orkestern och sen åkte vi till hovslagaren med Rebecka när jag kom hem eftersom hon tappat en sko, sen när jag kom hem så fixade i stallet och lite sånt och sen var det inte mycket tid över. Men nu går det rida Rebecka igen iaf, super! :)

Sen igår var jag på dressyrträning med Mahjong för en tränare som jag aldrig tränat för, gick rätt så bra! Inte super, men helt okej ungefär ;). Han skötte sig toppen, jag som har lite problem bara med vissa saker.

Idag tvättade mamma Mahjong så han är ren och snygg till imorgon för då ska vi ut på våran första tävling! Ska bli skitkul! Men jag satsar inte så mycket, ska bara bli roligt att se hur han är på tävling och så :D
Sen red jag Rebecka, ett hoppass. Först gick det jättedåligt och hon var jättetjurig men sen i slutet gick det skitbra! :D Sen red jag Mahjong, men bara ca. 10 min för att känna på honom lite inför imorgon. Gick jättebra :)!

Är det någon av er läsare som ska till Bratteborg imorgon!? :)



Bild från idag på mig och Beckan <3





Kram Julia

Tänkte bara säga grattis till min fina vän Cornelia som kom femma i smålandsmästerskapen på b-ponny i helgen! Snacka om att vara grym! :D Så grattis fina du!!! :)
Tycker ni kan kika in på hennes blogg: http://www.superponnyn.blogspot.com/ ! 

 

Red Mahjong idag och det gick skitbra, han var pigg och glad och kändes väldigt mjuk och fin i sidorna! :D Mamma skulle rida Rebecka men hon har tappat en sko så hon var lite ömfotad så hon skrittades bara.


Cornelia och Matcho




Kram Julia

Första hissen nu då, och det första som kommer upp i mitt huvud är..... MAGIC BRUSH!

Jag hade sett borstarna och visste var det var och så, men det var först när jag var och provred Mahjong och såg när Sofia använde magic brush jag fattade att dom var riktigt bra! Vissa smutsfläckar försvann ju helt nästan :o!
Så det blev att beställa direkt, så nu har jag haft dom i några veckor och tycker fortfarande om dom lika mycket! Pälsen blir väldigt blank och fin och det funkar skitbra på hästar som rullar sig mycket i spån och har lite längre päls för man får upp spånet så är det bara att borsta bort. Det enda som kan vara lite dåligt med dom är att dom inte är lika bekväma att hålla i som en vanlig rotborste, men jag har nog lite små händer kanske, haha! :)

Så, en stor hiss till Magic brush, värd att testa!





Bilder från Hööks.se





Är det någon mer som har dom här borstarna? Vad tycker ni, hiss/diss?



Kram Julia

Idag fick hästarna vila, vi borstade dom och harvade ridbanan bara. :)

Red dressyr på Mahjong igår, övade på Lätt C:2 2008. Gick rätt så bra, jag var lite spänd o så bara, men Mahjong var fin! :) Jag som inte har ridit dressyr knappt alls innan har rätt svårt att göra runda volter och sånt hehe... Men det kommer nog gå bra efter lite övning. :)

Funderar på att börja med hiss/diss, vad tycker ni? :)




Kram Julia











Blev visst bara 3 bilder... Alla andra så var det när hon landade eller folk ivägen eller suddigt :(


Kram Julia